Hoppa till innehåll
Hem » Hur kan man hitta en lägenhet i Stockholm?

Hur kan man hitta en lägenhet i Stockholm?

För att hitta en lägenhet snabbt i Stockholm så behöver man jobba lite med det och jobba metodiskt med bra presentationer och dagliga kontroller. Om vi helt bortser från den vanliga bostadskön och 20 års väntetid och istället fokuserar på de ca 500 Privata Hyresvärdar som finns i Stockholm så finns det stora möjligheter att hitta en lägenhet, t.om i Stockholm.

När man har sin lista med alla privata hyresvärdar i Stockholm kan man börja surfa runt på dessa och kontrollera vilka som lägger upp lägenheter som är på väg att bli lediga på sin hemsida. Står det att de inte finns någon ljust nu men att de lägger upp lägenheter där så är det helt okej, dessa vill vi ha.

Välj ut ett antal hyresvärdar som känns bra, skapa konton hos dessa om de kräver det, och lägg in alla uppgifter om dig själv så att du mycket snabbt kan agera när en ledig lägenhet dyker upp på deras hemsida. 

En mycket viktig sak som kan vara avgörande om just du ska få kontraktet är att du gjort en riktigt bra och positiv presentation av dig själv. Se det som ett CV, ett CV som hyresvärden ska titta på och falla för då du är den perfekta hyresvärden med bra ekonomi, sliter lite på lägenheten eller ännu bättre rustar den, stör inte grannarna utan är hjälpsam o.s.v. Det ska kännas tryggt för hyresvärden att just du bor i fastigheten och inte är till besvär.

När du har dessa konton så gäller det att hålla utkik på deras hemsidor när det kommer ut objekt som är på väg att bli lediga och här gäller det att vara taktisk. Tänk dig att hyresvärden lägger ut en ledig lägenhet klockan 10:00. Klockan 15:00 har hyresvärden fått in 7 st intresseanmälningar och plockar bort lägenheten från hemsidan. Om du då tittar på deras hemsidor varje morgon och kväll, hur många lediga lägenheter kommer du att kunna anmäla intresse på? Nej, man måste vara taktisk, strukturerad och kolla alla, ofta.

Läser mer om Privata Hyresvärdar och hämta er lista över alla privata hyresvärdar i Stockholm här: Privata Hyresvärdar Stockholm