Hoppa till innehåll
Hem » Hur får man ett förstahandskontrakt i Stockholm?

Hur får man ett förstahandskontrakt i Stockholm?

Ett förstahandskontrakt i Stockholm får man genom att kontakta privata hyresvärdar och följa guiden nedan till punkt och pricka. Utöver Privata Hyresvärdar så kan man ju ställa sig i bostadskö men då gäller det att inte ha bråttom. Just nu ligger väll väntetiderna för att få en tvåa i innerstaden på ca 20 år. Inget bra alternativ.

Privata Hyresvärdar däremot, de behöver inte ta hänsyn till hur länge någon stått i bostadskö utan kan hels själva bestämma vem som ska få förstahandskontrakt på en lägenhet som är på väg att bli ledig i Stockholm.

Många av de privata hyresvärdarna lägger ut lägenheter på som är på väg att bli lediga sina hemsidor tills dess att de fått in tillräckligt många intresseanmälningar, sen plockar de bort lägenheten från nätet. Det är här det gäller att vara på. 

Förutom att ha ett färdigt konto hos hyresvärden som lägger ut lägenheten, komplett med personlig beskrivning, inkomstuppgifter mm….., så måste man förstå hur fort det kan gå. En hyresvärd kan lägga upp en lägenhet som ska hyras på sin hemsida klockan 10.00 på förmiddagen. Klockan 16.00 kan de fått int tillräckligt med ansökningar för att vara säkra på att få den uthyrd (normalt 4-7 intressenter) och då plockar de bort lägenheten från nätet.

Kontrollerar man då hyresvärdens hemsida varje morgon och kväll så kommer man aldrig att se de lägenheter som ligger ut några få timmar mitt på dagen. Det gäller att vara alert och kolla ofta.

Läs mer om Privata hyresvärdar och ladda ner listan för din stad på: Privata Hyresvärdar